Koeaja meillä itselataava hybridi ja näe reittisi sähköajon osuus, kulutus ja päästöt.

Aja ainutlaatuinen hybridikoeajo meillä. Saat koeajosta tiedot sähköpostiisi, ja voit jakaa ne myös ystävillesi. Tällä sivulla voit verrata tuloksiasi muihin hybridikoeajoihin liikkeessämme.

Tervetuloa meille kokemaan hybridillä ajamisen helppous ja hauskuus!

Nämä tiedot saat koeajostasi.

Koeajosi live-tallenne ja sähköajon osuus.
Sähköajon osuus
Sähköajon osuus

Toyotan hybridillä ajat jopa puolet ajasta sähköllä – välillä enemmänkin. Eikä sinun tarvitse ladata akkua, sillä auto tekee sen itse esim. jarrutuksissa ja alamäissä.

Sähköajon osuus
Keskimääräinen kulutus

Kun Toyotan hybridi ajaa sähköllä, se ei luonnollisesti kuluta lainkaan polttoainetta. Siksi hybridien keskikulutus on hyvin alhainen.

Sähköajon osuus
Keskimääräiset CO2 päästöt

Sähköllä ajaessaan Toyotan hybridi ei myöskään tuota ollenkaan CO2- tai muita päästöjä. Siten hybridien keskimääräiset päästöt ovat myös matalat.

Sähköajon osuus
Arvosanasi koeajolle

Anna arvosana koeajollesi asteikolla 1–5. Uskomme, että nautit hybridillä ajamisesta sähköajon hiljaisuuden ja portaattoman automaatin mukavuuden ansiosta.

Koeajojen tulokset

Sähköajon osuus
 
 
Sähköajon osuus
Sähköajon osuus
 
Keskimääräinen kulutus
Sähköajon osuus
 
Keskimääräiset CO2 päästöt
Sähköajon osuus
 
Tykkäysten keskiarvo

Viikon parhaat koeajot liikkeessämme

Koko maassa

Nimi Sähköajon osuus Malli Autoliike

Katso lisää >

Näytä vähemmänTuoreimmat koeajot liikkeessämme

Koko maassa

Nimi Sähköajon osuus Malli Autoliike

Katso lisää >

Näytä vähemmän

Vinkit parhaaseen suoritukseen.

Neljä vinkkiä huipputaloudelliseen hybridiajoon

1. Kiihdytys ja liukuminen

Kiihdytä auto nopeasti haluttuun nopeuteen. Saavutettuasi sen nosta jalka kaasulta. Polttomoottori kytkeytyy pois päältä ja auto siirtyy EV-ajotilaan. Lisää tarvittaessa hieman kaasua säilyttääksesi halutun nopeuden. Anna autosi liukua eteenpäin vapaasti mahdollisimman usein, sillä liukuessaankin auto lataa akkuja. Hyödyntääksesi liukumisen maksimaalisesti, varmista että rengaspaineet ovat oikeat.

2. Ennakoiva ajotyyli ja jarruttaminen

Ennakoiva ajotyyli mahdollistaa liukumisen ja ennakoinnista on etua erityisesti jarrutuksissa. Liikennetilanteen salliessa esim. liikennevaloihin tai risteyksiin saavuttaessa, jarruta hyvissä ajoin ennakkoon ja kevyesti. Näin saat talteen mahdollisimman paljon jarrutuksessa syntyvää sähköenergiaa. CHG-merkkivalo kertoo sinulle, kun jarrutusenergia lataa akkuja.

3. Hyödynnä maaston tarjoamat mahdollisuudet.

Ennakoimalla ylä- ja alamäet voit pienentää huomattavasti polttoaineenkulutusta. Ennen mäkeä kiihdytä autoa hieman. Mikäli liikenteestä ei ole haittaa, voit antaa nopeuden jopa hieman laskea mäen yläkohtaa lähestyttäessä. Huippukohdan jälkeen voit antaa auton liukua vapaasti alamäessä. Kevyellä jarrutuksella voit hillitä nopeutta alamäessä ja samalla ottaa talteen sähköenergiaa jarrutuksessa.

4. EV-ajotila

Ajaessasi autolla parkkialueilla, pihoissa tai ruuhkissa voit liikkua sillä täysin sähköisesti, ilman että polttoainetta kuluu lainkaan. Hybridiakkujen avulla auto kulkee äänettömästi alle 30 km/h. Nopeuden noustessa korkeammaksi polttomoottori käynnistyy automaattisesti tarjoten lisävoimaa.